Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Srbiji

Ovo su otac i blizanci koji su poginuli u stravičnoj nesreći (FOTO)

blizanci

Aleksandar, njegova majka i jedan od sinova izdahnuli su na licu mjesta i hitne službe koje su pozvane da pomognu povrijeđenima mogle su samo da konstatuju smrt.

Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica i osmogodišnji sinovi blizanci nastradali su od posljedica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd – Niš kod skretanja za Požarevac kada ih je u njihov “citroen”, iz još uvijek neutvrđenih razloga, udario Adem Smail (49) svojim “volkswagen sharanom”.

Aleksandar, njegova majka i jedan od sinova izdahnuli su na licu mjesta i hitne službe koje su pozvane da pomognu povrijeđenima mogle su samo da konstatuju smrt. Drugi dječakizgubio je najtežu bitku u Urgentnom centru u Beogradu, gdje je bio prebačen zbog teških povreda.

Kako su reporteri “Blica” kasnije saznali, Aleksandar je sa sinovima i majkom krenuo na Srebrno jezero na odmor. Kako je razveden od supruge, dječaci su kod njega bili na ljetnjem raspustu.

– Planirali su da se malo odmore, jer su dječaci na raspustu. On i Slavica borili su se za tu djecu, dobili ih vantjelesnom oplodnjom. Ne smijemo ni da pomislimo kako je Slavici! – kazali su juče poznanici porodice Pešić.

Dječaci su živeli sa majkom, koja je medicinska sestra u Kniću, u Oplaniću. Ipak, redovno su posjećivali oca i bili su izuzetno bliski.

– Saša je bio vezan za djecu. Sinovi su mu bili srž života. Ranije je imao problema, bio je na Kosovu, ali su ga dječaci oporavili. Svojevremeno je radio kao obezjbeđenje u prodavnici, a nedavno je promijenio posao – navode Sašini poznanici.

Aleksandru je brat preminuo, a on je živio sa majkom Stanicom i ocem Dragutinom, koji navodno boluje od Parkinsonove bolesti.

U drugim kolima bez povrijeđenih

U automobilu Adema Smaila, porijeklom sa Kosova ali državljanina Finske, u trenutku sudara nalazili su se njegova supruga i dvoje djece. Srećom, niko od njih nije povređen. Smail je uhapšen ubrzo nakon nesreće i određen mu je pritvor.