Globus

poruka iz vatikana

Papa Franjo: Bog nas sve voli, čak i one najgore među nama

25/12/2019

Papa je služio večernju misu na Badnju večer u bazilici sv. Petra u Vatikanu. Fokus propovijedi stavio je, kao i obično, na duhovno i lično značenje noći u kojoj je u Betlehemu rođen Isus

Papa Franjo pozvao je na Badnju veče 1,3 milijardi rimokatolika da ne dopuste da ih propusti Crkve odvrate od prihvaćanja Božje ljubavi.

Papa je služio večernju misu na Badnju večer u bazilici sv. Petra u Vatikanu. Fokus propovijedi stavio je, kao i obično, na duhovno i lično značenje noći u kojoj je u Betlehemu rođen Isus.

– Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje sve voli, čak i najgore među nama, rekao je.

– Možete imati pogrešne ideje, možda ste sve upropastili, ali Bog vas i dalje voli. Koliko često mislimo da je Bog dobar ako smo mi dobri i da nas kažnjava ako smo zli. Ali on nije takav.

– Razmišljajmo o Djetetu i neka nas obuzme njegova nježna ljubav. Onda više nećemo imati izgovora da ne dopustimo da nas on voli- rekao je.

– Šta god da pođe krivo u našim životima, šta god da u Crkvi ne funkcionira, kakvi god problemi da postoje u svijetu, to više neće biti izgovor. To će postati drugorazredno, jer pred Isusovom prevelikom ljubavlju, čistom blagošću i blizinom, više nemamo izgovora- dodao je.

Papa će u srijedu na Božić uputiti svoju poruku i blagoslov Urbi et Orbin (Gradu i svijetu) s balkona bazilike sv. Petra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.