Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pariški bolničar pokušao oživjeti jednog od bombaša

CUVhEi3UEAA–kn (1)

Prošli petak se u kafiću Comptoir Voltaire raznio Brahim Abdeslam, jedan od osmorice pariških napadača. Ušetao je u puni kafić i detonirao bombu. Srećom, nije usmrtio nikoga doli sebe, prenosi Independent.

Ali manje je poznato da ga je jedan francuski medicinski tehničar nakon tog čina pokušao oživjeti, ili je na tome barem radio sve dok nije shvatio da se radi o bombašu samoubojici.

Četrdesetšestogodišnjak, naime, nije odmah shvatio da se radi samoubilačkom napadu već je pretpostavio da je ozlijeđeni žrtva eksplozije plina.

David je nakon detonacije ozlijeđenom mladiću odmah priskočio u pomoć i započeo s reanimacijom, a zatim je shvatio što se skriva ispod njegove majce.

“Primjetio sam žice – bijelu, crnu, crvenu i narančastu. I tad sam shvatio da se radi o bombašu samoubojici”, rekao je hrabri bolničar.

“Imao je ogromnu ranu s jedne strane, oko 30 centimetara. Kad nekome dignete majcu i vidite žice znate da nešto nije u redu”, nastavio je David. Tehničar je odmah po dolasku na mjesto zločina vatrogasce obavijestio o opasnosti koja vreba ispon Abdeslamove majce kako bi mogli pravovremeno evakuirati ljude iz kafića.

“Razmišljao sam o njemu kako leži na podu, a ja ga pokušavam reanimirati. Bilo je to jedno prilično intenzivno iskustvo. Mogao sam i sam poginuti samo zbog toga što sam ga oživljavao”, zaključio je pariški medicinski tehničar.