Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suđenje u Velikoj Britaniji

Pedofil zadavljen u zatvoru, počelo suđenje ubici

richard (1)

Zatvorenik je obavijestio zaštitare koji su otkrili kako su Huckleu usta bila napunjena nekim materijalom, kako su mu bile vezane ruke i noge te kako mu je nešto bilo vezano oko vrata.

Pedofil koji je služio zatvorsku kaznu od 22 doživotne u Velikoj Britaniji ubijen je u zatvoru, a nedavno je počelo suđenje za njegovo ubistvo na kojem su isplivali detalji o motivu njegovog ubice.

Pedofil koji je služio zatvorsku kaznu od 22 doživotne bio je Richard Huckle i imao je 33 godine. Ubijen je u oktobru 2019. godine.

Ubio ga je drugi zatvorenik, Paul Fitzgerald, koji ima 30 godina i koji je u zatvoru bio zbog seksualnog napada na osobu koja je šetala psa.

Suđenje se održava na Krunskom sudu u Hullu, javlja BBC i dodaje kako je na suđenju otkriveno kako je pedofil Huckle izboden, napadnut tupim oruđem te kako je zadavljen.

Fitzgerald ne priznaje da se radi o ubistvu s predumišljajem, ali priznaje ubistvo pod smanjenom uračunljivošću, rečeno je pred porotom, prenosi Index.hr.

Tužitelj Alastair MacDonald je na otvaranju suđenja rekao kako je Fitzgeralda u Huckleovoj ćeliji pronašao drugi zatvorenik koji je rekao kako je Fitzgerald bio nad Huckleom koji je ležao kraj lokve krvi.

Zatvorenik je obavijestio zaštitare koji su otkrili kako su Huckleu usta bila napunjena nekim materijalom, kako su mu bile vezane ruke i noge te kako mu je nešto bilo vezano oko vrata.

“Richard Huckle umro je zbog gušenja vezanjem uslijed napada koji je trajao dugo”, rekao je tužitelj.

Tužitelj MacDonald je rekao poroti kako je Fitzgerald rekao menadžeru tima za psihičko zdravlje u zatvoru kako je “ubio Hucklea hladnokrvno te kako je htio skuhati dijelove njegovog tijela”.

“Rekao je kako je uživao u onome što je radio Hucklevu tijelu te kako bi ubio još dva ili tri zatvorenika. Nije to napravio jer se previše zabavljao s ubijanjem Hucklea”, dodao je tužitelj.

Tužitelj je podsjetio i kako je Huckle bio notorni pedofil.

“Ovo ubistvo je hladnokrvno isplanirano i izvršeno, a tokom njega je Huckle dugo napadan a napad je bio smišljen kako bi ga se ponizilo i degradiralo”; prenosi BBC riječi tužitelja.

Huckle priznao silovanje 71 djeteta

Ubijeni pedofil, Richard Huckle, je Britanac koji je 2016. godine priznao da je seksualno zlostavljao 71 dijete u dobi od šest mjeseci do 12 godina.

Uhapšen je 2014. godine kada je govorio da radi kao freelance fotograf, a tada je zapravo radio priručnik za pedofile o tome kako zlostavljati djecu bez da ih se uhvati.

Hvalio se online kako je lakše zlostavljati siromašnu djecu u Maleziji nego onu bogatiju sa zapada. Na suđenju je otkriveno kako si je dodjeljivao “pedobodove” za različita zlostavljanja 191 djeteta. Fotografije djece koju je zlostavljao je prodavao na dark webu.

Policija je nakon njegovog hapšenja pronašla 20.000 fotografija i snimaka djece na njegovom računaru.

Osuđen je na 22 doživotne kazne zatvora.