Globus

Potpredsjednik SAD-a

Pence: Ako se budu poštivale mjere, virus bi mogao biti pobijeđen do kraja juna

01/04/2020

Podvukao je da se milioni života mogu spasiti pridržavajući poduzetih mjera

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mike Pence izjavio je da, ako se budu poštivale mjere poduzete protiv širenja koronavirusa, virus bi mogao biti pobijeđen do kraja juna ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Pence, koji je na čelu američke Misije za borbu protiv koronavirusa, tokom gostovanja na CNN-a dotakao se aktuelne situacije oko pandemije koronavirusa i SAD-u.
Ističući da američka administracija daje sve od sebe u borbi protiv virusa, Pence je poručio kako vjeruje da će i američki građani dati sve od sebe na tom planu.

“Ako se svih mjera budemo pridržavali, mi ćemo Kovid-19 u velikoj mjeri ostaviti iza sebe i početi vraćati ljude na njihova radna mjesta”, rekao je Pence.

Podvukao je da se milioni života mogu spasiti pridržavajući poduzetih mjera.

“Nikada ne bih želio podcijeniti gubitke koje smo uzrokovali, ali ljudi mogu biti sigurni da se svjetlost pojavljuje na kraju tunela”, riječi su Pencea.

“Smatramo da je to vrlo vjerovatno. Koronavirus se može ponovo pojaviti sljedeće godine, na jeseni ili zimu”, rekao je Pence, ističući da je narednih 30 dana ključno u kontekstu daljnjeg razvoja situacije oko koronavirusa u njegovoj zemlji.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.