Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se na Facebooku

Pernar brani trostrukog ubicu iz Splita, tvrdi da je jedan detalj “posebno intrigantan”

filip pernar

Naveo je ako je istina da su ubici prijetili oni koje je ubio da je onda njegov čin opravdan i da će mu on lično nositi kolače u zatvor jer smatra da policija ne radi svoj posao i ne štiti društvo od kriminala

Saborski zastupnik Ivan Pernar osvnuo se na svom Facebooku na slučaj trostrukog ubistva u Splitu i istakao  kako mu je posebno intrigantan bio detalj da osumnjičeni nikad nije prijavio prijetnje, koje je navodno dobivao, policiji.

Kako je napisao u statusu, upravo zbog toga želi podijeliti iskustvo prijetnje nasiljem koju je on dobio i prijavio policiji, ali prema Pernaru policija nikad nije privela ni prijavila osobu odgovornu za to. Naveo je ako je istina da su ubici prijetili oni koje je ubio da je onda njegov čin opravdan i da će mu on lično nositi kolače u zatvor jer smatra da policija ne radi svoj posao i ne štiti društvo od kriminala.

Status prenosimo u cijelosti:

“Pratio sam slučaj u Splitu gdje je mladić kalašnjikovom smaknuo troje ljudi, policija kaže da svi ubijeni imaju desetke kaznenih prijava što daje za naslutit da su se bavili kriminalom. Međutim, posebno mi je bio intrigantan detalj da osumnjičeni ubiica nikad nije prijavio prijetnje policiji.

Baš iz tog razloga želim s vama podijelit iskustvo prijetenje izravnim nasiljem koju sam doživio i prijavio policiji. Do današnjeg dana, usprkos davanju iskaza, detaljnom opisu osumnjičene osobe, pristunosti svjedoka i snimkama video kamera, policija nije privela, prijavila i izvela na sud tu osobu. Što u prijevodu znači da zakon ne važi ni za mene kao saborskog zastupnika i da zapravo prijavljivati za prijetnju postaje besmisleno jer policija ne radi svoj posao.

Ako ne važi za mene, potpuno mi je razumljivo zašto osumnjičeni trostruki ubica nije išao prijaviti osobe koje mu prijete policiji jer čak i da mu jesu prijetile, siguran sam da bi i dalje ostale na slobodi kao što su ostale i nakon svih tih kaznenih prijava. Iz tog razloga smatram, ukoliko mu 3 navedene osobe uistinu jesu prijetile nasiljem i maltretirale ga (iznuđivale dug za drogu njegovog mlađeg brata), da je njegov čin opravdan. Ukoliko nisu, treba ga najstrože osuditi, ukoliko jesu i ukoliko se uistinu radi o ljudima koji su se bavili kriminalom, odnijet ću Filipu Zavadlavu kolače u zatvor jer smatram da policija ne radi svoj posao i ne štiti društvo od kriminala u mjeri u kojoj bi to trebala” – naveo je Pernar.

Podsjećamo, nakon što se proširila priča da je motiv trostrukog ubistva višemjesečno zlostavljanje osumnjičenog i njegove porodice zbog navodnog duga osnovana je grupa ‘Pravda za Filipa’. Neki su pozvali da prikupljanje donacija kako bi se platio advokat.