Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pandemija

Peru je sada najpogođenija zemlja koronom u Latinskoj Americi, imaju najveću stopu smrtnosti

peru-coronavirus-church-aid-1

U zemlji je potvrđeno 507.996 infekcija i 25.648 smrtnih slučajeva, saopštio je na konferenciji za novinare portparol Ministarstva zdravlja Luis Suarez

Peru je prešao granicu od 500.000 registrovanih slučajeva virusa korona i ima najvišu stopu smrtnosti u Latinskoj Americi, navodi se u podacima Ministarstva zdravlja, dok vlasti ulažu napore da obuzdaju novi rast zaraze.

U zemlji je potvrđeno 507.996 infekcija i 25.648 smrtnih slučajeva, saopštio je na konferenciji za novinare portparol Ministarstva zdravlja Luis Suarez.

Stopa smrtnosti je 78,6 na 100.000 ljudi, što je najviše među zemljama ovog regiona, uključujući teško pogođeni Čile i Brazil.

Predsjednik Martin Viskara rekao je prilikom odavanja počasti za 120 ljekara koji su umrli od kovida 19 da je nedavni rast epidemije rezultat društvenih i sportskih događaja i opuštanja javnosti.

“Dio populacije je previše samouvjeren. Hajde da učimo iz istorije, ispravimo greške i ujedinimo se uprkos nedosljednosti u nekim odlukama koje su donesene”, rekao je Viskara.

On je zabranio porodična okupljanja, ponovo uveo policijski čas od nedjelje, 16. avgusta, i produžio blokade u još pet regiona.

Prema zvaničnim podacima, 75 odsto novih slučajeva su među djecom i adolescentima.