Globus

Indija

Pet osoba smrtno stradalo u požaru u COVID bolnici

27/11/2020

U bolnici je tada bilo 33 pacijenta, a pet osoba je stradalo u vatri, rekao je zvaničnik iz Kontrolnog centra

Pet osoba je smrtno stradalo, nakon što je u bolnici u Gujaratu u Indiji, u kojoj se leče pacijenti od koronavirusa izbio požar, javlja Anadolu Agency (AA).

Požar je sada pod kontrolom i pacijenti su prebačeni u obližnje bolnice, naveli su iz Kontrolnog centra za nepogode u Gujaratu.

“Požar je izbio rano jutros u bolnici Shivanand. U bolnici je tada bilo 33 pacijenta, a pet osoba je stradalo u vatri”, rekao je zvaničnik iz Kontrolnog centra za Anadolu Agency.

Vlada Indije najavila je istragu događaja, a vlasti su najavile odštetu porodicama žrtava, dok je premijer Narendra Modi izrazio saučešće porodicama stradalih.

“Izuzetno sam pogođen zbog gubitaka života zbog požara u Rajkotu. Moje misli su uz porodice stradalih u ovoj užasnoj tragediji. Molim se za brz oporavak povređenih, a administracija obezbeđuje svu moguću pomoć povređenima”, naveo je na Twitteru.

U međuvremenu, Indija i dalje nastavlja borbu i sa koronavirusom, dok se u nekoliko oblasti povećava broj novih slučajeva. Od jutros, u zemlji je ukupno registrovano više od 9,3 miliona slučajeva zaraze, nakon što je u protekla 24 časa zabeleženo više od 43.000 novozaraženih. Registrovano je i još 492 preminulih, čime je broj do sada preminulih porastao na 135.715.

Procene smeštaju kumulativne infekcije u zemlji na 74,3 miliona, “sa 26-32 infekcije za svaki prijavljeni slučaj COVID-19 do avgusta 2020. godine”, pokazalo je nedavno sero-istraživanje.

Serum Institut Indije naveo je da je AstraZeneca-Oxford vakcina protiv koronavirusa i sa najmanjom efikasnošću od 60-70 odsto održiva u borbi protiv tog virusa.

“Čak i najniži rezultati efikasnosti su 60-70 odsto, što čini ovu vakcinu održivom u borbi protiv virusa. To znači da će različite starosne grupe malo drugačije reagovati na vakcinu. Moramo biti strpljivi i ne paničiti. Indijska ispitivanja teku glatko uz poštovanje svih neophodnih procesa i protokola”, naveli su iz Instituta.

Ta izjava usledila je nakon što su iz AstraZenece priznali grešku u doziranju učesnika studije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.