Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petero Hitlerovih potomaka sklopili dogovor kojeg se drže i danas

hitler

Trenutno u svijetu živi petoro ljudi čiji su roditelji bili polubrat i polusestra Adolfa Hitlera, a krajem prošlog vijeka se pojavila priča o njihovom neobičnom paktu…

Dobro nam je poznata Hitlerova opsjednutost perfekcionizmom i puritanizmom, tzv. eugenizmom – odnosno rasnom higijenom. I više decenija nakon njegove smrti, ostaju mnoga pitanja u vezi s likom i (ne)djelom Adolfa Hitlera, a jedno od njih je i ima li danas u svijetu Hitlerovih srodnika.

Da li i danas negde postoje njegovi geni?

Odgovor je: Da.

Danas na svijetu živi pet osoba koje su u srodstvu sa Adolfom Hitlerom. Sinovi Hitlerove polusestre Angele Hitler – Peter Raubal i Heiner Hochegger i trojica sinova Hitlerovog polubrata Aloisa Hitlera: Alexander, Louis, i Brian Stuart-Houston.

Peter Raubal danas ima 82 godine, dok Heiner Hochegger ima 68 i nijedan od njih dvojice nema djecu. S druge strane, Hitlerovi potomci sa strane njegovog polubrata imaju između 48 i 64 godine i, takođe, nemaju djecu.

Pretpostavlja se da između preostalih nosioca gena Adolfa Hitlera postoji tajni pakt da se prekine opstanak “hitlerovskih” gena.

Ipak, ono što i danas zbunjuje mnoge istoričare jestu Hitlerovi savremenici. I dalje se sa sigurnošću ne može tvrditi da li je Hitlerov djed Johann Georg Heidler ili da li je njegov mlađi brat Johann Nepomunk Heidler. Johann Georg Heidler oženio je Mariiju Ann Shickelgruber  1842. godine i postao zakonski očuh Hitlerovom ocu Aloisu, piše Nacionalna Geografija.

“Nisu potpisali pakt, ali su razgovarali, pričali su o bremenu koje su imali u svojim životima i složili se da se niko od njih ne ženi, da niko od njih nema djecu… I to je pakt kojeg se drže i danas.”

Hitlerova majka Karla je jedna od jedanaestoro djece Johanne Hitler i Baptiste Pölzla. Bez obzira na spekulacije oko misterije ko je zapravo Hitlerov djed, činjenica je da je Karla morala da traži dozvolu od crkve kako bi se udala, jer je bila u srdostvu sa Hitlerovim ocem.

Ni Adolf ni Paula Hitler nisu imali djece. Međutim, Hitlerov otac oženio se po drugi put i dobio troje djece – Lea, Angelu i Alfreda Raubala. Peter Rubal i Heiner Hochegger su sinovi Aloisove djece iz drugog braka i njih dvojica pripadaju navedenim preostalim nosiocima Hitlerovih gena.

Iako zvanično niko od preostalih nosioca Hitlerovih gena nema svoju djecu niti su oni priznali da su sklopili nekakav pakt, David Gardner, autor knjige “Posljednji Hitleri”, devedesetih godina prošlog vijeka je razgovarao s njima i zapisao nešto interesantno.

“Nisu potpisali pakt, ali su razgovarali, pričali su o bremenu koje su imali u svojim životima i složili se da se niko od njih ne ženi, da niko od njih nema djecu… I to je pakt kojeg se drže i danas.”