Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petočlana mlada porodica stradala u stravičnom sudaru s kamionom

sudar2

Uprkos tome što se na njemačkim cestama, kao i općenito našim cestama u svijetu, često događaju saobraćajne nesreće koje osim velikih materijalnih šteta odnose i mnogo života, saobraćajna nesreća koja se jučer dogodila na glavnoj cesti 361 između Nagolda i Mötzingena šokirala je njemačku javnost.

Nijemci ne pamte ovakvu tragediju na cestama – u samo jednoj sekundi jedan kamion s lica zemlje izbrisao je cijelu jednu mladu peteročlanu porodicu iz okruga Constance koja se vraćala s izleta niti ne sluteći da će im tako lijepo priveden dan biti i posljednji u životu – od dječačića rođenog prije samo nekoliko sedmica, njegove dvogodišnje sestre, njihove mame i tate od 25 i 22 godine te majčine sestre, 17-godišnje tinejdžerice.

Svjedoci tvrde da ovakav prizor nikada nisu vidjeli pa čak niti u scenariju najgoreg horor filma. Naime, u jednoj sekundi automobil je za cijelu porodicu, čiji identitet još nije objavljen, postao prava porodična grobnica.

Strašna saobraćajna nezgoda dogodila se na glavnoj cesti 361 između Nagolda i Mötzingena (Baden-Württemberg) kada se kamion za odvoz otpada zbog velike brzine u zavoju prevrnuo na automobil VW Golf.

Kako tvrde svjedoci, kamion je naglo ubrzao u zavoju, prevrnuo se te udario u automobil. Vozač kamiona i jedan prolaznik lakše su ozlijeđeni, a vozač je u teškom stanju šoka prevezen u bolnicu. Nesreća se dogodila u industrijskoj zoni grada Nagold, jugozapadno od Stuttgarta.

Glasnogovornik policije kazao je kako je kamion, koji je prevozio 26 tona smeća i glomaznog otpada, iz još nepoznatih razloga naglo povećao brzinu u velikom zavoju što je bio razlog njegovog prevrtanja na automobil u kojem nije nitko imao šanse da preživi.

Nesreća nije šokirala samo ljude koji su se zatekli na mjestu nesreće već i policiju i vatrogasce ali i radnike hitne pomoći, koji jednostavno nisu mogli suzdržati svoje emocije nakon dolaska na mjesto nesreće vidjevši stravičan prizor.

Nakon što je dizalica podignula kamion, spasiocima se ukazala prava slika užasa i smrskani automobil u kojem se nalazila peteročlana porodica. Prizor je bio toliko strašan, jer su se tijela poginulih totalno izmiješane sa željezom.

Na mjesto velike tragedije ubrzo su stigla i dva helikoptera, međutim nisu imalo koga prevesti do bolnice ali niti do mrtvačnice jer su vatrogasci morali izrezati automobil na dijelove kako bi se mogli izvaditi komadi smrskanih tijela unesrećenih.