Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petoro radnika građevinske firme iz Srbije poginulo na gradilištu u Moskvi

zgrada-moskva1

Pet radnika poginulo je u Moskvi na gradilištu na kojem je jedan od izvođača srpska građevinska kompanija “Putevi Užice”, ali među poginulima nema državljana Srbije.

Konzul Srbije u Rusiji Milan Živković potvrdio je za Radio-televiziju Srbije da to nisu državljani Srbije, kako su to prvobitno javili neki ruski mediji, već da je, prema nezvaničnim informacijama, riječ o državljanima Rusije, Bjelorusije i Moldavije.

Nesreća se dogodila juče, a ruska TV stanica REN javila je da je poginulo petoro državljana Srbije kada se otkačio lift u zgradi u kojoj su radili na 19. spratu.

zgrada-moskva

“Večernje novosti” sinoć su u onlajn izdanju objavile vijest o pogibiji građevinara, kao i da istražni organi utvrđuju razloge pogibije, a da je protiv kompanije podignut krivični postupak za “kršenje pravila bezbjednosti na gradilištima”.

List navodi da je organizacija “Mosgorstrojnadzor”, koja se bavi kontrolom rada na gradilištima, saopštila da je glavni izvođač gradnje objekta kompanija “Don-Stroj-Invest”, a generalni izvođač srpska kompanija “Putevi” iz Užica i narednih dana će se utvrditi ko je krivac za to što se lift strovalio sa velike visine.

https://www.youtube.com/watch?v=1ld3Tb-ozes