Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pijan ukrao autobus, udario ženu i biciklistu, pa pobjegao

policija345

N.G. (41) iz Beograda pod dejstvom alkohola, ukrao je autobus, udario 42-godišnju ženu, a zatim pobjegao.

Sve se, prema pisanju “Novosti”, odigralo u subotu oko 19 sati kada je lopov ukrao autobus koji je bio parkiran na okretnici kod Bogoslovije.

Bježeći u pravcu Pančeva, prvo je kod petlje u Krnjači pregazio ženu (49), a onda, ispred Poljoprivredne škole na Pančevačkom putu, udario biciklistu.

Žena, bez vitalnih povreda, prebačena je u Urgentni centar, biciklista je samo ugruhan, a N. G. je priveden nekoliko stotina metara dalje od mjesta incidenta.

Kako “Novosti” nezvanično pišu, drama je počela na okretnici GSP kod Bogoslovije. Bahati vozač je priredio pravu scenu iz akcionih filmova – neopaženo je sjeo za volan autobusa u rezervi na prvoj stanici kod Omladinskog stadiona i počeo da vozi preko Pančevačkog mosta.

Iskoristio je situaciju dok je vozač bio u toaletu.

“Teturajući, ušao je u prazno vozilo koje saobraća na liniji 105. Startovao je mašinu i jurnuo niz ulicu”, prepričao je jedan od očevidaca. Prilikom sulude vožnje, nije se obazirao na svjetlosnu signalizaciju. Počela je potjera za njim. Na prvom semaforu u Krnjači, u punoj brzini, zakačio je ženu koja je čekala na pješačkom prelazu. Nastavio je dalje. Ispred Poljoprivredne škole na Pančevačkom putu prošao je kroz crveno svjetlo i udario biciklistu, koji srećom nije povrijeđen. Patrola policije iz Borče krenula je u potjeru za njim. Policija je zglobni autobus “japanac” zaustavila u smjeru ka Pančevu. Prepriječili su mu put. Agresivno, N. G. je istrčao iz vozila, i teturajući pokušao je da pobjegne organima reda.

Ubrzo su mu stavljene lisice na ruke, ali on je nastavio da se opire, dodaju “Novosti”.

Staklo na šoferšajbni autobusa je naprslo od siline udarca, a vidno alkoholisani “vozač” je ležao na putu, između ograde i policijskog auta, sve vrijeme psujući i vičući.