Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pilot okrivljen da je oborio avion MH17 iznad Ukrajine pronađen mrtav

f5aaf8b17d1192_5aaf8b17d11e9.thumb

Bivši ukrajinski pilot Vladislav Voloshin, koga Moskva optužuje da je oborio avion MH17 iznad Ukrajine, pronađen je mrtav u svom stanu.

Vološin je sve vrijeme tvrdio da je žrtva groteskne zavjere Rusije, prenio je Daily Mail.

Mediji u Ukrajini navode da je Voloshin pronađen u svojoj kući u Mikolajivu mrtav, s prostrijelnom ranom.

Policija je pokrenula istragu o ubistvu, iako preliminarni rezultati ukrajinskih vlasti sugeriraju da je sam sebi oduzeo život. Njegove kolege su izjavile da je bio depresivan, a supruga da je čula pucanj i potrčala do njega. Ona je pozvala policiju i hitnu pomoć, ali oni nisu bili u mogućnosti da mu spase život.

Nakon ruskih optužbi izrečenih decembra 2014. godine, Vološin je dao otkaz u ukrajinskim zračnim snagama i od prošle godine je bio direktor Međunarodnog aerodroma Mikolajiv.

Boing 777 na letu MH17 poletio je iz Amsterdama prema malezijskom glavnom gradu Kuala Lumpuru, ali se iznenada srušio i pri tom su poginuli svi putnici i članovi posade, ukupno 298 ljudi.

Ova nesreća dogodila se samo nekoliko mjeseci nakon misterioznog nestanka još jednog malezijskog aviona, MH 370. U to vrijeme ukrajinska vlada i proruski pobunjenici koji su se međusobno sukobljavali, optuživali su jedni druge za obaranje ukrajinskog aviona.