Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Pišu da sam umiješan u ubistva i šverc drogom, a ja uzgajam vinovu lozu”

ulic11111

Nakon što su brojni svjetski mediji prenijeli priču jednih australskih novina o izvjesnom Crnogorcu Vasi Uliću, koji je navodno na čelu najvećeg narkokartela na svijetu, onog balkanskog, oglasio se sam Ulić.

– Pišu da sam umiješan u devet ubistava i šverc šest tona droge koja je otišla u Australiju, a niko nije optužen i nikome se ništa nije dogodilo. Ne može biti da sam samo ja organizator, a da se niko drugi ne spominje. Kako je novinar došao do informacija, na čiju inicijativu, ne znam. Živim vrlo časno i pošteno u Crnoj Gori’, kazao je Ulić u izjavi za Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore .

Dodao je da je u Australiji zbog pisanja o njemu već angažirao advokate.

‘Neću demantirati pisanja medija, ali želim vidjeti ima li pravo neki novinar pisati nešto bez ikakvog dokaza. Evo tu je policija Crne Gore, Europol, BIA…’.

Na pitanje novinarke Ane Komatine je li tačno da po šest tona droge godišnje u Australiju ne može ući bez njegova znanja, Ulić je odgovorio da bi htio znati gdje je pao sav taj kokain i ko su ljudi optuženi za to djelo.

‘Evo vi ste zvali, zvala me je i rodbina iz Australije. Ja sam otišao 1972. godine s porodicom u Italiju, a 1974. u Australiju. Ne 1979. godine (kako se spominje u tekstu). U Crnu Goru sam došao 2003., a ne 2005. godine. Što se tiče navoda da imam armiju vojske i da me čuvaju – dođite slobodno kod mene kući gdje živim – imam vinograde i 5-6 hiljada čokota loze u Kakarickoj gori. Jednu kuću smo gradili otac i ja. Svi tu živimo. Imamo dva automobila i to je sve što imam u Crnoj Gori. Krivo mi je što porodica čita ono što pišu mediji tamo’, požalio se Vaso Ulić.