Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjesmu Bijelog dugmeta prekinuo rafal: Objavljen snimak iz kafića smrti

žitište

Posljednji snimak atmosfere u kafiću “Macchiato” u Žitištu u Srbiji svjedoči da ništa nije slutilo na tragediju koja će uslijediti.

Na snimku se jasno čuje da se gosti kafea zabavljaju pjevajući legendarni hit Bijelog dugmeta “Lipe cvatu”, a onda je muziku zamijenio zaglušujući rafal.

Na svakom koraku u kafeu “Macchiato” nadomak Zrenjanina vidljivi su tragovi krvavog pira u kojem je Siniša Zlatić ubio bivšu ženu i još petoro ljudi.

Podsjetimo, Dijana je preminula na licu mjesta, njena drugarica Jovana Popović (20) na putu do bolnice. Steva Jojić (40), Vladimir Kosović (34) i Vladimir Mijatović (40) izgubili su bitku za život u bolnici.

Očevici kažu da je Siniša Zlatić ispalio više od 50 metaka, iskoristio dva šaržera i da je pritom bio vrlo precizan. Svi meci završili su u gostima, od kojih je 20 teže i lakše povrijeđeno.

Veća tragedija spriječena je samo zahvaljujući dvojici mladića koji su mu u jednom trenutku hrabro oteli kalašnjikov i time ga spriječili da dalje puca.

U kafić je ušao sa vrtne strane, stao iza frižidera i drvenog šanka i zapucao. Pritom je prošao kraj Isidora Šučevića i Milana Majkića, međutim, oni nisu stigli odreagirati prije nego što je Zlatić otvorio vatru.

Nakon što je ispalio dva šaržera Šučević i Majkić iskoristili su sekundu njegove nepažnje i skočili na njega kako bi mu oteli pušku. Ubicu je ovo zbunilo te se dao u bijeg iz kafića.

Gosti su pozvali policiju, koja je Zlatića uhapsila u obližnjoj ulici.