Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjevača iz Srbije u Austriji mučili i ubili sirijski migranti

optuznica-sirija

Protiv dvojice sirijskih imigranata, starih 19 godina, austrijsko tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog ubistva 30-godišnjeg Srbina Aleksandra Markovića u Salzburgu, piše Telegraf.

Prema napisima austrijskih medija, dvojica imigranata bit će optužena za ubistvo i pljačku, s obzirom na to da je optužnica protiv njih dvojice predana sudu prošlog ponedjeljka.

aleksandar-markovic

Aleksandar Marković

Usto, austrijski mediji su iznijeli i detalje zločina te svjedočanstva aktera kobne pljačke. Tinejdžeri su u policiji i tužiteljstvu rekli da im nije bila namjera ubiti Markovića, već ga samo opljačkati.

Ipak, jedan od dvojice je rekao da je vezao i gušio žrtvu, ali da nije vjerovao da će od tog maltretiranja preminuti. Njegov pomagač priznao je da je opljačkao stan u koji su upali, ali je negirao da je učestvovao u prebijanju i davljenju žrtve.

Prema navodima optužnice, okrivljeni su davili Markovića, vezali mu ruke i noge te ga smjestili u kadu. Mučenjem su pokušali od njega izvući pin kod njegove kreditne kartice, s koje su planirali podići novac.

Nakon što je Marković preminuo, Sirijci su deterdžentom i šamponom pokušali oprati tragove i otiske u kadi. Potom su temeljito pretresli njegov stan i iz njega uzeli dragocjenosti, 45 komada odjeće, mobilni telefon i njegovu torbu.