Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hamburg

Plamen “zahvatio nebo”: U njemačkom gradu proglasili “ekstremnu opasnost”

hamburg

Veliki plamen zahvatio je nebo, eksplozija na krovnom području potresla je okolicu

Policija i vatrogasci su proglasili “ekstremnu opasnost” za stanovnike hamburške gradske četvrti Rothenburgsort. Upozorenje je izdato zbog velikog požara koji je izbio u nedjelju u ranim jutarnjim satima.

– Zbog snažnog razvoja dima i plina, s mogućim hemijskim komponentama, lokalna policija izdala je službeni izvještaj o opasnosti. Nad gradom se nadvio opasan oblak dima, saopćili su iz policije u Hamburgu.

Požar je izbio oko 4.30 sati. Zapalila su se dva skladišta, piše Fenix magazin.

– Veliki plamen zahvatio je nebo, eksplozija na krovnom području potresla je okolicu. Dim je toliko jak da je središte grada zamračeno. Nastavljamo gasiti požar, javljaju vatrogasci.

Središte Hamburga “potpuno zamračeno”

Dva skladišta u Hamburgu gore od nedjelje rano ujutro. Vatrogasci upozoravaju na opasnost od dimnih plinova i kemijskih komponenti u zraku u požaru u četvrti Rothenburgsort. Oblaci dima sada se zbog trenutnih vjetrova kreću prema gradu.

– Središte grada Hamburga potpuno je zamračeno, rekao je glasnogovornik hamburških vatrogasaca za Njemačku tiskovnu agenciju.

Rothenburgsort se nalazi istočno od središta grada na Elbi i graniči, između ostalog, s Hafencityjem.

Šta je uzrok požara?

U vatrogasnoj jedinici isprva nisu mogli točno reći kako je do došlo do velikog požara u uskrsnoj noći niti što se točno nalazi u skladištima koja gore.

U službenom upozorenju, požar u Rothenbursortu i razvoj dima klasificirani su kao “ekstremna opasnost”. Stanovnici bi trebali držati zatvorene prozore i vrata u velikom području na sjeveroistoku Hamburga i tražiti zaštitu od dima.

Njemačka željeznica (Deutsche Bahn) objavio je da su zbog požara morali zatvoriti pruge između Hamburga i Büchena. Ograničen je i lokalni prijevoz.