Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Plenković: Istina o velikosrpskoj agresiji mora se znati

plenkovic un333

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u subotu je u Kninu na obilježavanju Dana pobjede ustvrdio nedvojbenu činjenicu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ali i istaknuo da danas, 23 godine nakon vojno-redarstvene operacije “Oluje”, Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira.

“Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo saradnju i mir, no želimo i istinu. Za sve nas je nedvojbeno da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskom teritoriju. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno i stoga šaljemo poruke istine, saradnje i mira”, poručio je premijer Hrvatske ispred kninske tvrđave gdje će večeras biti priređen prijem za ratne komandante iz Domovinskog rata, prenosi Hina.

On je izrazio poštovanje prema borcima koji su prije 23 godine sudjelovali u “Oluji” označivši kraj rata i petogodišnjeg ekonomskog nazadovanja Hrvatske.

“Došli smo u Knin odati počast. Oluja je najveća vojna pobjeda u historiji Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske”, rekao je Plenković, istaknuvši ulogu generala Mladena Markača i Ante Gotovine koji će večeras biti odlikovani najvećim hrvatskim odličjima.

Izrazio je i zadovoljstvo što će se upravo sutra, na Dan pobjede, javnosti predstaviti tri višenamjenska borbena aviona F 16 koja će tokom centralne proslave nadletjeti Knin.

Istaknuo je i da je nabavka tih borbenih aviona bio odličan odabir koji jača hrvatsku sigurnost i Hrvatsku u svakom pogledu.

Govoreći o borcima, podsjetio je na brigu koju njegova vlada vodi o borcima i njihovim porodicama, da je u proteklih godinu dana donesen jedinstven zakon o hrvatskim borcima te da su budžetska sredstva namijenjena boračkoj populaciji uvećana za pola u odnosu na 2016.