Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski premijer

Plenković: Pozivam sve građane da se cijepe kako bi izbjegli teže oblike bolesti

plenkovic

Hrvatska nije u toj poziciji, mi i dalje apeliramo na sve one koji se nisu cijepili da to učine jer država je osigurala dovoljno cjepiva”, poručio je Plenković

Nakon što je u središnjici HDZ-a održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je sve građane Hrvatske da se cijepe kako bi spriječili teže oblike bolesti COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je potpuno epidemiološko otvaranje Ujedinjenog Kraljevstva, istaknuvši kako je odluka tamošnjih vlasti o normalizaciji života donesena nakon što su cijepili puno veći broj stanovnika u odnosu na Hrvatsku, ali i na ostale EU članice. Podsjetio je kako je pravni spor između država EU i farmaceutske kompanije AstraZeneca nastao upravo zbog isporuke više miliona doza cjepiva Ujedinjenom Kraljevstvu nauštrb Europske unije.

“Hrvatska nije u toj poziciji, mi i dalje apeliramo na sve one koji se nisu cijepili da to učine jer država je osigurala dovoljno cjepiva”, poručio je Plenković.

Naveo je podatak da najveći dio zaraženih i hospitaliziranih osoba u proteklih mjesec dana dolazi upravo iz necijepljenog dijela populacije.

Plenković je izrazio nadu kako će se još veći broj građana u Hrvatskoj cijepiti, s obzirom da je cjepivo sada dostupno za sve i bez naručivanja na termin za cijepljenje.

Upozorio je kako značajan dio građana Hrvatske netočne informacije prikuplja na različitim izvorima na internetu, posebice na društvenim mrežama te ukazao kako su takvi izvori štetni za nacionalnu sigurnost i napredak države u raznim segmentima.

“Moramo smanjiti smrtnost što je više moguće i upravo za to služi cjepivo”, rekao je Plenković i pohvalio napor znanstvenika u pronalasku cjepiva za COVID-19.

Ustvrdio je kako većina hrvatskih građana ipak želi čim prije izaći iz epidemioloških mjera i vratiti se normalnom životu.