Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Incident u Petrinji

Plenkovića žestoko dočekali na Baniji, zviždali mu i gađali ga grudvama

plenkovic – ss

– Obnova traje i ubrzat će se, rekao je Plenković dok je prolazi kraj demonstranata koji su vikali ‘hoćemo obnovu’. Na pitanje novinarke kada, rekao je “iduće godine”

Stotine građana s Banije, nezadovoljni dinamikom obnove, dočekali su hrvatskog premijera Andreja Plenkovića pred crkvom u Petrinji.

Podigli su desetke transparenata, a kad je premijer prošao, izviždali su ga i dobacivali mu. Neko od demonstranata je na premijera bacio grudvu snijega, javlja N1.

– Pa dobro, nije to problem, reagirao je Plenković.

– Obnova traje i ubrzat će se, rekao je Plenković dok je prolazi kraj demonstranata koji su vikali ‘hoćemo obnovu’. Na pitanje novinarke kada, rekao je “iduće godine”.

– Imaju li naša djeca vremena toliko čekati? Dajte nam da ostanemo, omogućite nam da ostanemo, da naša djeca rastu – rekla je jedna građanka na rubu suza.

U tačno 12 sati i 19 minuta oglasila su se zvona crkve, a demonstranti su godišnjicu obilježili minutom šutnje. Nakon minute šutnje, tokom koje su mnogi građani zaplakali, okupljeni su počeli pjevati ‘Radujte se narodi’