Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Australija

Počelo suđenje: Optužen da je silovao kolegicu u zgradi parlamenta, on to negira

91faac06-3ab2-400f-ab34-9790da5c801d

Tužitelji su rekli da se navodni incident dogodio nakon pijane noći

Počelo je suđenje muškarcu optuženom za silovanje kolegice u zgradi australijskog parlamenta u Canberri.

Politički pripravnik Bruce Lehrmann optužen je za seksualni napad na Brittany Higgins u ožujku 2019. u uredu vladinog ministra. Lehrmann se izjasnio da nije kriv i negira da je uopće imao spolni odnos s kolegicom, piše BBC.

Suđenje na sudu u Canberri trebalo bi trajati do šest sedmica. Tužitelji su rekli da se navodni incident dogodio nakon pijane noći. Lehrmann i Higgins zaustavili su se u zgradi parlamenta gdje su oboje radili, a Higgins je ubrzo zaspala na kauču u ministrovom uredu, kazali su tužitelji.

Probudila se i zatekla optuženikovo koljeno na svom bedru te je on imao spolni odnos s njom, rekao je tužitelj Shane Drumgold. Dodao je da je Higgins plakala tokom navodnog seksualnog napada i da je rekla “ne” šest puta.

Kad je sljedećeg jutra ispričala prijateljici što se dogodilo, Higgins je rekla da je bila jedva prisebna, rekao je tužitelj.

Otvarajući dokazni postupak obrane, Lehrmannov advokat Steven Whybrow rekao je da je iskaz Higgins sadržavao nelogičnosti.

“Mark Twain je jednom rekao: Nikad ne dopusti da istina stane na put dobroj priči. A ovaj slučaj je primjer te fraze”, kazao je odvjetnik Whybrow. Pozvao je porotnike da ignoriraju prethodne medijske izvještaje o slučaju, rekavši da njegov klijent niječe da je imao spolni odnos s Higgins.

Glavna sutkinja Lucy McCallum upozorila je porotnike da je slučaj dobio prilični medijski publicitet, ali da je vrlo važno da oni to izbace iz glave, prenosi Index.