Globus

Hrvatska

Počelo suđenje Smiljani Srnec za ubistvo sestre Jasmine: Ne osjećam se krivom

15/10/2019
24sata.hr

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njen nestanak službeno prijavljen tek 16. avgusta 2005.

Čitanjem optužnice u utorak je na varaždinskom Županijskom sudu počelo suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je prije gotovo 20 godina ubila svoju sestru Jasminu Domanić čije je tijelo potom godinama skrivala u zamrzivaču.

Srnec koja je na suđenje dovedena iz istražnog zatvora izjasnila se da nije kriva za ubistvo svoje sestre čije je tijelo pronađeno tek u februaru, u porodičnoj kući u Palovcu.

Smiljani Srnec (1974.) sudi se za ubistvo, a u optužnici se navodi da je tokom ljeta 2000. u porodičnoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od čega je 23-godišnjakinja umrla. Prvog dana suđenja bit će ispitana tri svjedoka.

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njen nestanak službeno prijavljen tek 16. avgusta 2005. Međimurska policija 16. februara ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhapšena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, prenosi Hina.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.