Globus

hrvatska

Podivljao zbog ljubavnog debakla: “Ubit ću te, ja sam iz zloglasne četničke porodice”

14/11/2020
FOTO: Ilustracija

Hoćeš da te ubijem ili da ti polomim kosti, znaš li ti ko sam ja

Zoranu (50) iz Koprivnice prijeti godinu dana bezuslovnog zatvora jer je optužen da je ženu s kojom je želio ljubavnu vezu čupao za kosu i prijetio joj smrću, javlja portal Danica.hr.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva, Zorana se tereti da je 11. juna ove godine od 14 do 17 sati u koprivničkim Močilama fizički napao ženu ispred kuće jer mu nije odgovarala na sms poruke da se nađu.

– Počupao ju je za kosu i primio za ruku govoreći joj: ”Hoćeš da te ubijem ili da ti polomim kosti, znaš li ti ko sam ja, ja sam iz zloglasne kninske četničke porodice”!

Potom je, protivno njenoj volji, stao na ulazni dio terase te je sprječavao da se udalji, iako ga je ona tražila da je pusti. Više je puta ponavljao: Hoćeš da te ubijem ili da te polomim, stoji u optužnici.

Zoran je tokom istrage sve negirao tvrdeći da je kod žrtve došao kako bi prekinuo s njom. No, žena i njen sin opovrgnuli su njegovu odbranu.

Žena je rekla kako joj od početka ove godine stalno šalje poruke pozivajući je da se nađu, a znao joj je u više navrata ostavljati bukete cvijeća na radnom mjestu.

Više puta, kaže, dala mu je do znanja da se ne želi s njim naći, što on nije prihvaćao te ju je znao vrijeđati i omalovažavati. Sve je kulminiralo 11. juna, kad joj je od jutra slao poruke da izađu na kafu, što je ona odbijala.

Tog je dana u popodnevnim satima došao do kuće u Močilama te fizički nasrnuo na nju, čupao je za kosu i prijetio da će je ubiti ili polomiti. Žena je otkrila i kako je idućeg dana Zoran vozio za njom te napravio incident kod njene prijateljice u Herešinu.

– Nismo bili u ljubavnoj vezi i ne dugujem mu 2000 kuna i ključeve stana, riječ je o njegovim konstrukcijama, naglasila je nesretna žena, a pakao kroz koji su prolazili potvrdio je i sin.

Tužitelji za Zorana traže godinu dana bezuslovnog zatvora. Optužnica je još nepravomoćna, navodi portal Danica.hr.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.