Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poginuo Libanac koji je tri decenije proveo u izraelskom zatvoru

samir kuntar

Samir Kuntar, Libanac koji je proveo skoro tri decenije u izraelskom zatvoru, ubijen je u izraelskom vazdušnom napadu na stambenu zgradu u blizini sirijske prijestonice Damaska, saopštila je danas libanska šiitska grupa Hezbolah.

Hezbolah je saopštio da je Kuntar ubijen sinoć zajedno sa još osam lica u napadu u predgrađu Damaska.

Televizija “Al-manar” javila je da su dva izraelska aviona, koja su narušila sirijski vazdušni prostor, ispalila sinoć četiri rakete dugog dometa na stambenu zgradu u naselju Džaramana. Televizija je objavila snimak ostataka zgrade koja je potpuno uništena.

Kuntarov brat Basam potvrdio je danas na društvenim mrežama da je njegov brat ubijen.

Kantar i četiri gerilca Hezbolaha oslobođeni su 2008. godine u zamjenu za tijela dva izraelska vojnika, koje je Hezbolah zarobio 2006. godine, podsjeća AP.

Kantar je osuđen 1979. godine u Izraelu na tri doživotne robije nakon što su se on i još tri Libanca ubacili u Izrael i izveli napad u sjevernom gradu Naharji kada su ubili policajca, a zatim oteli i ubili još jednog muškarca i njegovu četvorogodišnju kćerku.

Izrael je saopštio da je Kuntar, koji je tada imao 16 godina, brutalno isprebijao djevojčicu kundakom puške. Za vrijeme napada, majka djevojčice koja se sakrila u kući, slučajno je ugušila svoju drugu dvogodišnju djevojčicu, bojeći se da ih napadači ne čuju.