Ravil Maganov

Poginuo šef ruskog Lukoila, kažu da je pao kroz prozor

14f41b44-a011-45da-8a26-01d9c43d9ff3

U saopćenju  ruskog proizvođača nafte objavljenom u martu na službenoj stranici iz Lukoila su napisali da su zabrinuti zbog tragičnih događanja u Ukrajini te podržavaju pregovore kako bi se sukob završio

Poginuo je Ravil Maganov (67), šef drugog najvećeg ruskog proizvođača nafte Lukoila.

Maganov je preminuo jučer nakon što je pao s bolničkog prozora u Moskvi, rekao je izvor Reutersa. Neki ruski mediji također su izvijestili o smrti Maganova. Iz Lukoila nije bilo komentara slučaja.

“U Moskvi je pronađeno tijelo potpredsjednika naftne kompanije Lukoil Ravila Maganova. Tijelo je pronađeno u blizini Centralne kliničke bolnice u Ulici maršala Timošenka. Biznismen je stigao u medicinsku ustanovu prije smrti. Tijelo je pronašlo bolničko osoblje”, piše ruska Pravda.

Lukoil pozvao na prekid rata

U saopćenju  ruskog proizvođača nafte objavljenom u martu na službenoj stranici iz Lukoila su napisali da su zabrinuti zbog tragičnih događanja u Ukrajini te podržavaju pregovore kako bi se sukob završio.

Nadzorni odbor firme  pozvao je na trenutni prekid vatre.

Maganov u Lukoilu od 1993.

Maganov je radio u Lukoilu od 1993., nedugo nakon osnutka firme, te nadgledao njezinu preradu, proizvodnju i istraživanje.

Direktor Lukoila postao je 2020. godine. Njegov brat Nail Maganov nalazi se na čelu ruskog proizvođača nafte Tatnefta.

Ravil Maganov bio je bliski suradnik jednog od osnivača Lukoila, Vagita Alekperova. Alekperov, bivši zamjenik sovjetskog ministra nafte, podnio je ostavku na mjesto predsjednika Lukoila u travnju, tjedan dana nakon što mu je Britanija zamrznula imovinu i nametnula mu zabranu putovanja u sklopu sankcija Rusiji, prenosi Index.