Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte obračun slučajnih prolaznika s napadačem u Hamburgu VIDEO

napad_hamburg

Napadač iz Hamburga koji je nožem ubio jednu, a ranio četiri osobe, uzvikivao je tokom napada “Allahu ekbar”, piše “Daily mail” pozivajući se na izjave očevidaca.

Očevici kažu da je napadač uzvikivao “Allahu ekbar” prilikom ulaska i izlaska iz supermarketa “Edeka” gdje je nožem nasrnuo na kupce.

No, njemačka policija nije potvrdila ovu informaciju, dok njemački mediji pišu kako policija još uvijek provjerava je li današnji napad teroristički akt. Policija je objavila samo da je napadač rođen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na licu mjesta raspoređeni su i pripadnici antiterorističke policije, ali motivi napadača još nisu potvrđeni.

Policija je saopštila da je jedna od četiri povrijeđene osobe u teškom stanju.

Prema pisanju njemačkih medija do napada došlo nešto iza 15 sati kada je osoba naoružana nožem uletjela u supermarket i počela da nasrće na kupce koji su se zatekli na licu mjesta.

Mušakarac koji je preminuo na licu mjesta, prema izvještaju medija imao je 50 godina, ali još uvijek nije objavljeno njegovo ime.

Nakon što je ubio starijeg muškarca, počinitelj se dao u bijeg i tom prilikom ozlijedio još četiri osobe. Nekoliko prolaznika posmatralo je cijelu stvar, i krenuli su za napadačem. Neki su ga gađali i stolicama pokušavajuću da ga uhvate.

Uspjeli su ga sustići i oboriti na zemlju, te držati do dolaska policije.