Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šešeljev čas o srebrenici

Pogledajte šta je TV Pink jutros servirao gledateljima u Srbiji

pink seselj

Kako je kazao, na današnji dan Vojska Republike Srpske je oslobodila Srebrenicu, dodajući da je ona ušla u praznu Srebrenicu, jer su svi muslimani izašli odatle

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, govoreći o genocidu u Srebrenici 1995. godine, kazao da tamo genocida nije bilo.

Nakon što je nahvalio Aleksandra Vučića, aktuelnog perdsjednika Srbije, Šešelj je kazao da je na današnji dan Vojska Republike Srpske oslobodila Srebrenicu, dodajući da je ona ušla u praznu Srebrenicu, jer su svi muslimani izašli odatle.

– Ostali su za rat sposobni muškarci, oni su raspoređeni u pet brigade 28. pešadijske divizije i krenuli su u proboj ka Tuzli i tu je mnogo njih izginulo – rekao je Šešelj i ocijenio da Srebrenica sada služi za optuživanje srpskog naroda za genocid, a genocid ne mogu da izvrše pojedinci ili grupe ljudi.

– Iza njega uvijek stoji neka državna organizacija i to je ono sa čim nišane na Srbiju i cijeli srpski narod. Genocida u Srebrenici nije bilo, desilo se strijeljanje, ali ne i genocid – naglasio je Šešelj.

Pogledajte zašto je TV Pink na dan 24. godišnjice genocida u Srebrenici u studio doveo Šešelja i šta je sve gledateljima u Srbiji servirano preko osuđenog ratnog zločinca… TV Pink je onemogućio komentare na video koji je pred vama!