Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi napad

Pogođeno skladište goriva u Lavovu

lavov AA (1)

Dodao je kako je u eksplozijama povrijeđeno najmanje pet osoba, a da u zračnom napadu Rusija nije pogođena nijedna zgrada u gradu

U eksplozijama do kojih je došlo nakon što je dvjema raketama pogođeno skladište goriva u blizini Lavova, na zapadu Ukrajine, povrijeđeno je najmanje pet osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef regionalne vojne uprave Lavov Maksim Koziski na društvenoj mreži Telegram napisao je kako su u 16.30 sati po lokalnom vremenu odjeknule tri snažne eksplozije nakon što su izvedeni napadi na skladište goriva nedaleko od Lavova.

”Sada se mogu čuti sirene za uzbunu, zbog toga svi trebaju biti pribrani i ostati u skloništima“, istakao je Koziski.

Dodao je kako je u eksplozijama povrijeđeno najmanje pet osoba, a da u zračnom napadu Rusija nije pogođena nijedna zgrada u gradu.

Andriy Sadovyi, gradonačelnik Lavova, na društvenim mrežama napisao je da se oko 18 sati dogodilo još eksplozija u Lavovu.

Rusija je 24. februara napala Ukrajinu, što je izazvalo bijes međunarodne zajednice. Članice Evropske unije, Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija samo su neke od mnogih zemalja koje su uvele sankcije Moskvi.

U Ukrajini je poginuo najmanje 1.104 civila, dok ih je 1.754 ranjeno, podaci su Ujedinjenih nacija (UN), s tim da bi stvarne brojke mogle biti veće.

Više od 3,7 miliona Ukrajinaca izbjeglo je u susjedne zemlje, dok je interno raseljeno više od 6,5 miliona, pokazuju podaci Visokog komesarijata za izbjeglice UN-a (UNHCR).