Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

beograd

Pokrenuta istraga i protiv majke dječaka ubice

beograd škola masakr
Foto: Pixsell

Učenik te škole 3. maja je, hicima iz očeva pištolja, ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od kojih je jedna djevojčica kasnije preminula zbog ustrijelne rane glave

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je postupak protiv majke 13-godišnjeg učenika koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” s namjerom da utvrdi postoje li elementi krivičnog djela zapuštanja i zlostavljanja maloljetne osobe, saopšteno je u ponedjeljak.

Učenik te škole 3. maja je, hicima iz očeva pištolja, ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od kojih je jedna djevojčica kasnije preminula zbog ustrijelne rane glave.

Tužilaštvo je od Policijske uprave Beograda zatražilo prikupljanje potrebnih obavijesti kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka M.K., te da se obavi razgovor s pedagogom i psihologom škole “Vladislav Ribnikar” i da se poduzmu sve druge mjere i postupci za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, objavljeno je danas na internet stranici Prvog osnovnog javnog tužiteljstva.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da obavi “dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice malodobnog K.K. i o tome dostavi izvješće tužilaštvu”.

Zatraženo je i da se utvrdi da li se ta porodica “od ranije nalazila u evidenciji” centra za socijalni rad, prenosi Hina.

Otac učenika uhapšen je poslije zločina u školi, a nakon saslušanja u Višem javnom tužiteljstvu određen mu je pritvor do 30 dana. Oca se tereti da je sina vodio u streljanu, te da nije adekvatno učinio nedostupnim oružje i streljivo kojim je njegov sin počinio zločin.

Nastava u školi “Vladislav Ribnikar” počela je danas na temelju odluke Ministarstva prosvjete, unatoč zahtjevima roditelja da se, zbog velikih trauma koje su djeca doživjela i preživljavaju ih u danima nakon pucnjave i ubistva u školi, školska godina zaključi s 3. maja, kada je počinjen zločin, nezapamćen u savremenoj historiji Srbije.