Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policajac priznao da je ubio grčkog ambasadora

kyiriakos

Brazilski policajac priznao je da je ubio grčkog ambasadora u Brazilu po nalogu njegove supruge sa kojom je bio u ljubavnoj vezi, prenose agencije.

Policajac iz Rio de Janeira, Sergio Moreira (29), priznao je policiji da je ubio ambasadora u njegovom domu u tom gradu, javio je Reuters.

Time su potvređene ranije sumnje da su grčkog ambasadora ubili njegova supruga i njen ljubavnik policajac.

Policija je potvrdila da je tijelo pronađeno u izgorjelom automobilu grčkog ambasadora Kyriakosa Amiridis (59), koji je nestao prije tri dana kada je iz Brazilije krenuo da proslavi novogodišnje praznike na plaži Copacabana, prenosi Reuters.

Policijski istražitelji su rekli televiziji “Globo” da vjeruju da su Amiridisova supruga Françoise i policajac Sergio Moreira bili nalogodavci, a vjerovatno i izvršioci ubistva u kući u kojoj su ambasador i njegova supruga živjeli u predgrađu sjevernog Rija.

U Riju je visok stepen kriminaliteta i česti su nasilini incidenti, posebno u periodu između Božića i Nove godine, kada na stotine hiljada turista posjećuje taj grad.

Amiridis je postavljen za ambasadora u Brazilu ove godine. Od 2001. do 2004. godine bio je generalni konzul Grčke u Riju.

Bio je i ambasador u Libiji od 2012. do 2016. Oženjen je i ima desetogodišnju kćerku.