Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uznemirujući snimak iz beograda

Policajac snimljen kako šamara mladića koji je prekršio policijski sat (VIDEO)

policija

Sve se odigralo u centru Beograda, općina Vračar, piše Blic, ali je nepoznato šta je prethodilo cijelom događaju, kao ni kada se tačno sve desilo

Snimak policajca koji brutalno šamara mladića koji je priveden i nalazi se na zadnjem sjedištu službenog automobila poprilično je uznemirio javnost u Srbiji.

Sve se odigralo u centru Beograda, općina Vračar, piše Blic, ali je nepoznato šta je prethodilo cijelom događaju, kao ni kada se tačno sve desilo.

Korisnici društvenih mreža, gdje se snimak i pojavio, pišu da se sve dogodilo nakon što je muškarac priveden zbog kršenja zabranje kretanja tokom policijskog sata.

Na snimku se jasno vidi i da privedeni čovjek, koji sjedi na zadnjem sjedištu policijskog automobila, ne pruža nikakav otpor, ali uprkos tome dobija udarce u lice.

– Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, na kome se vidi nedolično ponašanje policijskog službenika, nije slika policije kakvu želimo. Tražio sam od Sektora unutrašnje kontrole da detaljno ispita postupanje policijskog službenika – navodi se u objavi ministara unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

Povodom incidenta oglasio se i Dragan Kujundžić, pomoćnik ministra i načelnik Sektora unutrašnje kontrole MUP-a:

– Sektor unutrašnje kontrole detaljno će ispitati postupanje policijskog službenika prema četrdesettrogodišnjem muškarcu koji je danas uhapšen na Vračaru, jer je prekršio mjeru zabrane kretanja. Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi da policijski službenik zadaje više udaraca privedenom muškarcu, Sektor unutrašnjih kontrole preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i provjeriti postupanje pripadnika policije, a o svemu će biti obavješteno i nadležno tužilaštvo”.