Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policajac u Chicagu usmrtio dvije nenaoružane tamnopute osobe

policija chicago1

U zapadnom dijelu Chicaga jutros se desilo ubistvo kada je policijski službenik, odgovarajući na poziv o porodičnom uznemiravanju, pucao u dvije osobe, saopćili su policijski izvori.

Kako navode izvori čikaške policije, identificirane žrtve fatalne pucnjave su Quintonio Legreir (19) i Bettie Jones (55), prenosi Anadolu Agency (AA).

Policija je dobila poziv Legreirovog oca u kojem je navodno tvrdio da mu 19-godišnji sin prijeti bejzbol palicom. Očevici tvrde da je Legreir, inače student inžinjerstva, upucan sedam puta.

Legreirova majka, Janet Cooksey, kazala je kako je njen sin imao manjih mentalnih problema ali da policija nije smjela reagovati kako je odreagovala.

Janet Cooksey1

“Mislili smo da će nam policija pomoći da ga odvedemo u bolnicu, a oni su oduzeli njegov život”, kazala je majka stradalog mladića, ističući a njen sin nije nosio oružje već palicu.

Druga osoba koja je stradala bila je Betty Jones, koja živi u istoj zgradi kao i Legreirovi, i još uvijek nije poznato kako je došlo do njene pogibije.

Policija nije otkrila rasnu pripadnost policijskog službenika, niti njegov poslovni status.

Iz policije su naveli da se pucnjava dogodila u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu, kada su se policijski službenici odazvali na poziv o porodičnom uznemiravanju, ne otkrivši detalje kako je do dvostrukog ubistva došlo.

U saopćenju se navodi da je slučaj pod istragom i da je predmet ustupljen glavnoj policijskoj agenciji za nadzor u Chicagu.