Globus

šokantni detalji

Policajka je planirala zločin, tetki dala 12.000 eura da ih sve sahrani

22/02/2020

Policajka je duže vrijeme planirala zločin. Prethodnog dana pitala je tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 eura, ne govoreći joj zbog čega

U satima između ubistva svoje četveročlane porodice i samoubistva, policajka Valdete Blaca iz Gnjilana na Kosovu navodno je spriječila tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tijela roditelja i braće koje je ubila. Kako bi ih odgovorila od ulaska u kuću, rekla je da su zauzeti, a da ona žuri.

Ovo su nove informacije koje su albanski mediji objavili o masakru koji se prije dva dana dogodio u porodičnoj kući porodice Blaca u gnjilanskom naselju Bujanina, kada je policajka Valjdete iz službenog pištolja usmrtila dva rođena brata i roditelje.

Sukob u porodici izazvan je pritiskom koji je porodica vršila na Valdete tjerajući je da se uda. Stručnjaci su prethodno utvrdili da policajka ima psihičkih problema i da joj treba oduzeti oružje. Dva dana nakon ubistva i samoubistva, pojavili su se navodi da je Valdete sa po dva hica iz pištolja ubila braću Blerima (33) i Fisnika (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditelje, majku Hanife (66) i oca Zećira (70). Nekoliko sati bila je sama s njihovim tijelima u kući, a onda je na vrata zakucala njena tetka.

Valdete ju je, plašeći se da će vidjeti tijela svojih bližnjih, otjerala rekavši da su ukućani zauzeti, a da ona žuri. Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj. To je bio trenutak kad je Valdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju, koja je zatekla užasan prizor.

Policajka je duže vrijeme planirala zločin. Prethodnog dana pitala je tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 eura, ne govoreći joj zbog čega. Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namijenjen za sahranjivanje cijele porodice.

Nakon što je objavljeno da je policajka trebalo da bude premještena na drugo radno mjesto zbog psihičkih problema koje je imala, četiri osobe iz Policijske stanice Gnjilane su suspendirane.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.