Globus

Policajka ubila nenaoružanog tamnoputog muškarca

20/09/2016

U američkim medijima pojavila se još jedna snimka u kojoj je žrtva policije nenaoružani crnac. Incident se dogodio u petak u američkoj saveznoj državi Oklahoma, a javnost je ponovno bijesna zbog postupka policije.

Terence Crutcher (40) ubijen je u Tulsi nakon što mu je automobil stao na cesti. Policija je priopćila kako su reagirali na poziv da se na cesti nalazi vozilo, a sve su snimile kamere u automobilu i helikopteru. Na snimkama se vidi kako četvero policajaca dolazi na intervenciju dok Crhutcher drži ruke u zraku i udaljava se od policajaca prema svom vozilu.

Na snimci iz helikoptera može se čuti glas muškarca koji kaže kako bi taj čovjek “mogao biti na nečemu” te da izgleda sumnjivo. Policija tvrdi da Crutcher nije slušao njihove naredbe te da je jedan policajac upotrijebio pištolj za omamljivanje dok ga je policajka upucala, javlja USA Today.

https://www.youtube.com/watch?v=Dr_CWr5iSLY

Porodica ubijenog održala je konferenciju za novinare u kojoj su kazali kako na temelju snimke nije bilo razloga da ga upucaju. Također žele da se podigne optužnica protiv policajke Betty Shelby koja je upucala i ubila Crutchera.

Komentari