Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beba umrla od zime u Srbiji, roditelji uhapšeni

policija_foto_srbijadanassasa_dzambic_3_1
Foto. Ilustracija

Zbog sumnje da su usled kršenja porodičnih obaveza odgovorni za smrt njihove tromjesečne bebe, knjaževačka policija je uhapsila Darka Đ. (33) i njegovu nevjenčanu suprugu Milicu J. (28).

Njihovo dvoje djece, od dvije i tri godine, zbrinuto je na Dječijoj klinici za hirurgiju i ortopediju u Nišu i nisu životno ugrožena.

Tromesečna beba je preminula usled očiglednog zanemarivanja, a tačan uzrok smrti saznat će se nakon obdukcije. Slučaj je otkriven kada su roditelji pozvali bolnicu i kazali im da njihova beba odbija da jede, prenose Novosti.

– Rečeno im je da se odmah jave ljekaru, ali je sve bilo prekasno jer je beba već bila mrtva. Obavijestili smo policiju, koja je u njihovoj kući pronašla još dvoje djece koja su se bukvalno smrzavala – kažu ljekari Doma zdravlja koji su mališane odmah uputili za Niš.

– Djeca su neuhranjena, vidno zapuštena sa promrzlinama. U liječenje je uključen i dermatolog jer svuda po tijelu imaju ujede od insekata, najvjerovatnije buha. Naši iskusni ljekari bili su šokirani stanjem dece, ali na veliku sreću, sada nisu životno ugroženi. Ostat će nekoliko dana na posmatranju – saznaje se u niškom kliničkom centru.