Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija identifikovala pet osoba uključenih u teroristički napad u Džakarti

jakarta2

Indonezijska policija saopštila je da je identifikovala pet osoba uključenih u teroristički napad na šoping centar “Sarinah“ u Džakarti u četvrtak. Prema njihovim navodima jedna od identifikovanih osoba je izvršila samoubilački napad, javlja Anadolu Agency (AA).

Komesar Mohammad Iqbal, portparol policije Džakarte kazao je u subotu da su sve osobe muškarci starosti od 25 do 42 godine, te su identifikovani na osnovu otiska prstiju. Dodao je da je opsada počela kada se Ahmad Muhazan Saron raznio bombom u jednom od kafića, dok su druga dvojica poginula kada je eksplodirala bomba koju su pokušali da bace na policiju.

“Bilo je pet osumnjičenih terorista, a još jedan muškarac je pod istragom. Postoji mogućnost da ih je bilo više“, rekao je Iqbal.

Sedam ljudi, uključujući i četvero terorista, poginulo je u napadu dok ih je 30 ranjeno.

Prethodno je Badrodin Haiti, šef indonezijske policije saopštio da je uhapšeno 12 osoba zbog sumnje da su umiješani u bombaški napad u Džakarti. Tom prilikom Haiti je rekao da je Bahrun Naim, indonezijski državljanin koji se bori na strani ISIS-a u Siriji, preko Wetster Uniona poslao novac grupi kako bi mogli izvršiti napad.