Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Policija intervenirala zbog uzvikivanja “Ubij Srbina” u Borovu

borovo (1)

Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje

Danas se u Hrvatskoj obilježava 30. godišnjica ubistva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su 1991. godine u Borovu ubili iz zasjede, no jutro je obilježio incident na ulicama Borova.

Kako se vidi na snimci koju je objavila Općina Borovo, grupa muškaraca jutros je marširala kroz Borovo i urlala “Ubij Srbina”, a vidi se i da ih prati više policijskih vozila.

Muškarci su izvikivali i “Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

Kako je Index.hr doznao od vukovarsko-srijemske policije, policija je intervenirala prema grupi u kojoj je bilo nešto više od 20 muškaraca.

Oni su bili na polaganju vijenaca, a onda su se odvojili i krenuli prema Borovu.

“Na polaganju vijenaca su se pristojno ponašali. Bili su tamo nešto prije 7 sati. No nakon toga su krenuli u drugom smjeru i prošli su kroz Borovo. Uzvikivali su neprimjerene parole. Policija je postupala na licu mjesta”, rekao je Indexu glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Dodao je kako je za većinu izgrednika utvrđen identitet te da se prema njima postupalo na licu mjesta. Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje. Živković nije želio reći jesu li uhapšeni, odnosno nalaze li se u prostorijama policije, ili su samo evidentirani i pušteni.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Bad Blue Boysima. Index piše kako izgrednici nisu samo iz Vukovarsko-srijemske nego i iz drugih županija, a dio ih je stigao iz Zagreba.