Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

O akciji

Policija Kosova: Naišli smo na oružani otpor, a morali smo i osloboditi puteve

kosovo pucnjava

Dodaje se da relevantne institucije pozivaju sve građane da ne postanu žrtve raznih provokacija

Tokom policijske operacije koja se sprovodi u nekoliko regiona na Kosovu – uključujući opštine Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Sjevernu Mitrovicu, Južnu Mitrovicu, Skenderaj i Glogovac, uhapšeno je nekoliko osumnjičenih građana i policajaca različitih nacionalnosti – Albanaca, Srba i Bošnjaka, prenosi Anadolu Agency.

Policija Kosova je saopštila da je, osim što je naišla na oružani otpor u Sjevernoj Mitrovici, naišla i na nekoliko blokada puteva, što je sprečilo cirkulaciju službenih vozila, te je stoga bila primorana da upotrebi neophodna sredstva za oslobađanje puteva kako bi se nastavila operacija.

“Zbog nastalih prepreka i opstrukcije policijskih akcija na terenu od strane nekih građana u Sjevernoj Mitrovici, Policija Kosova je ispratila nekoliko građana, koji su bili uključeni u ove slučajeve, u policijsku stanicu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da relevantne institucije pozivaju sve građane da ne postanu žrtve raznih provokacija, jer ova policijska operacija ima za cilj borbu protiv kriminala i u interesu je svih građana Kosova.

Policijska operacija koja je počela rano jutros još je u toku.

Predhodno je Policija Kosova saopštila da je akciji koja se danas realizuje na severu Kosova prethodila jednomesečna istraga Inspektorata Policije Kosova i Policije Kosova, prema nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova, što je rezultiralo osnovanom sumnjom da su neki policijski službenici i neki građani učestvovali u kriminalnim aktivnostima okarakterisanim kao „učešće ili organizacija kriminalne grupe“.

Kao rezultat otpora u Sjevernoj Mitrovici, jedan policajac je povrijeđen, ali je van životne opasnosti, dok je nekoliko policajaca i građana do sada uhapšeno i zaplijenjene su razne stvari, uključujući i oružje, saopšteno je ranije danas iz Policije Kosova.