Globus

Napad u Holandiji

Policija objavila ime osumnjičenog za pucnjavu u Utrechtu

18/03/2019

Policija je pokrenula potjeru za napadačem i ne odbacuje moguće terorističke motive, kao ni mogućnost da iza napada stoji više počinilaca

Holandska policija saopćila je da traga za Gokmanom Tanisem koji je osumnjičen da je jutros izveo oružani napad u centru Utrechta, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija je saopćila da je za napad osumnjičen 37-godišnji Gokman Tanis koji je porijeklom iz Turske te su građani pozvani da policiji jave ako imaju bilo kakve informacije o njegovoj lokaciji.

Najmanje jedna osoba je ubijena, a više je ranjeno u pucnjavi koja se danas dogodila u tramvaju na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Utrechtu.

Policija je pokrenula potjeru za napadačem i ne odbacuje moguće terorističke motive, kao ni mogućnost da iza napada stoji više počinilaca.

Holandske vlasti podigle su maksimalno upozorenje na terorističku prijetnju u gradu, a vojna policija je uvela i maksimalne mjere sigurnosti na aerodromima i u blizini važnijih objekata u Holandiji.

Glasnogovornik policije Bernhard Jens saopćio je da još uvijek nema uhapšenih osoba, a da se pretpostavlja da je počinilac s mjesta napada pobjegao vozilom.

Njemačke vlasti su uvele maksimalne mjere sigurnosti na granici s Holandijom. Iz njemačke policije su saopštili da su uspostavili kontakt s holandskim kolegama i da imaju opis napadača.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.