Globus

hrvatska

Policija opisala sukob s navijačima: Bacili su baklje i rakete na benzinsku pumpu

22/05/2022
Foto: Index.hr

Policija je izvijestila kako ništa nije davalo naslutiti da će se ovako nešto dogoditi, no u jednom trenutku, naglašeno je, navijači su na povratku za Split zaustavili sve tri trake na autocesti i krenuli u napad na policajce

Više stotina navijača iz kolone koja se iznenada zaustavila na A1 na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo je u subotu večer u agresivni napad na 16 policajaca koji su bili tamo, uz upotrebu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske pumpe, rečeno je na konferenciji za novinare zagrebačke PU.

– Napad je izvršen i raketama, a znate što znači otvoreni plamen na benzinskoj stanici, zamislite da je došlo do zapaljenja i eksplozije na benzinskoj pumpi – rekao je zamjenik glavnog šefa policije za opću sigurnost Damir Barić, prenosi Hina.

Policija je izvijestila kako ništa nije davalo naslutiti da će se ovako nešto dogoditi, no u jednom trenutku, naglašeno je, navijači su na povratku za Split zaustavili sve tri trake na autocesti i krenuli u napad na policajce.

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hice, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom.

Navijači su potom u jednom trenutku stali i druge snage su uspjele doći i raditi na uspostavi javnog reda.

Ukupno je povrijeđeno 35 osoba.

Tri policijska službenika su pucala. Dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hica, drugi osam hitaca. Treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo, rečeno je, da je tako došlo do povrede dvojice navijača.

Jedan ima teže povrede – propucavanje potkoljenice, a drugi je samo okrznut.

Za sada su privedena 43 navijača.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.