Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija otkrila “farmu beba” koje su prodavane za 1.500 dolara

india bebe

Policija indijske savezne države Madhya Pradesh otkrila je “farmu beba” u privatnoj bolnici koja je za 1.500 dolara prodavala i mijenjala djecu, piše “Russia today”.

Lokalni mediji navode da su bebe koje su rodile silovane žene ili žene koje su imale nezakonite odnose prodavane u Palash bolnici u Murar oblasti.

“Tri bebe su prodate parovima koji nemaju djece u saveznim državama Uttar Pradesh i Chhattisgarh”, rekao je jedan bezbjednosni zvaničnik za “Times India”.

Dvije bebe su do sada spašene, a pet ljudi je uhapšeno, među kojima su i direktor bolnice i menadžer koji je zaposlio bandu da traže djevojke sa neželjenim trudnoćama.

“Kada djevojci ili njenim roditeljima predlože prestanak trudnoće doktori u bolnici ih uvjere da će porođaj biti bezbijedan i tajan. Kada se beba rodi i majku puste iz bolnice, bolnički zvaničnici odmah počnu lov za pogodnim parovima koji bi kupili bebu”, navode iz policije.

Policija trenutno traži ostalu djecu prodatu u toj bolnici.

Inače, Indija ima dugu istoriju problema sa lošim stanjem ženskih prava. Trgovina ljudima, nasilje nad ženama i silovanja česta su pojava u zemlji u kojoj žene čine 48,3 procenta populacije, navodi “Russia Today”.

Tako je 2012. godine nekoliko hiljada demonstranata izašlo na ulice New Delhija tražeći od policije da zaštiti žene nakon što je djevojka Joti Sing preminula nakon što su je šestorica muškaraca silovali u autobusu.

UN ističe da dvije od tri žene trpe seksualno uzmeniravanje u New Delhiju.