Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna Gora

Policija otkrila sedam plantaža marihuane, uhapšen 34-godišnjak

plantaza marihuane crna gora (1)

Dolaskom na imanje prijavljenog zatečeno je sedam većih plantaža na kojima su pronađeni zasadi 3.346 stabljika veličine do dva metra i 347 saksija sa zasadima marihuane

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica sproveli su višesedmičnu akciju i otkrili do sada najveći zasad marihuane u Crnoj Gori, saopšteno je 21. jula iz Uprave policije.

Kako je navedeno, pripadnici policije oduzeli su skoro 3.700 stabljika marihune.

“Danas je policija lišila slobode M.G. (34) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, piše u saopštenju.

Akcija kodnog naziva “Dvogled” uspješno je realizovana 21. jula nakon što je policija utvrdila stanje na terenu i naredila pretres porodične kuće i imanja osumnjičenog u naselju Rvaši koje pripada opštini Cetinje, naveli su iz Uprave policije.

“Dolaskom na imanje prijavljenog zatečeno je sedam većih plantaža na kojima su pronađeni zasadi 3.346 stabljika veličine do dva metra i 347 saksija sa zasadima marihuane”, saopštila je Uprava policije.

“Preradom i prodajom navedene biljne materije osumnjičeni bi dobio vešemilionski iznos novca. Akcijom je spriječeno da navedena droga bude krijumčarena kako na teritoriji Crne Gore tako i prema zemljama regiona”, piše u saopštenju.

Tokom jula ove godine ovo je treća zapljena sa takozvanih plantaža kojom prilikom su procesuirana četiri osobe osumnjičene da su uzgajale marihuanu na svojim porodičnim imanjima.