Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Policija privela tri osobe u istrazi o terorističkim napadima u Parizu

16/11/2015

Francuska policija je privela najmanje tri osobe u okviru operacija koje se izvode u nekoliko francuskih gradova s ciljem rasvjetljavanja terorističkih napada koji su u petak izvedeni u Parizu.

[yuzo_related]

Televizija BFM javlja da su pomenute operacije izvođene tokom protekle noći u kvartu Bobigny na sjeveroistočnoj periferiji Pariza, zatim u gradiću Jeumont na sjeveru Francuske i u južnim gradovima Grenobleu i Toulouseu.

Tri osobe su privedene u Toulouseu, a u operacijama u Grenobleu policija je zaplijenila veću količinu naoružanja. Operacija u Toulouseu izvedena je u naselju u kojem živi Muhammed Merah, pripadnik terorističke organizacije Al Kaide koji se tereti za ubistvo sedam osoba u napadu 2012. godine.

Policija u Parizu je saopćila da su na periferiji grada u kvartu Bobigny izveli niz pretresa po dojavi obavještajnih izvora i da bi takve opracije mogle biti nastavljene i u narednim satima.

U nizu terorističkih napada u petak navečer u Parizu su ubijene 132, a ranjeno 349 osoba. U napadima na šest lokacija u centru Pariza poginulo je i sedam napadača. Odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija ISIS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.