Policija pronašla “fabriku beba”, spašeno devet maloljetnih trudnica

630831-african-baby

Nigerijska policija u današnjoj akciji otkrila je takozvanu fabriku beba na jugoistoku nigerijske države Enugu, iz koje je spašeno devet trudnih tinejdžerki, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema riječima glasnogovornika policije Ebere Amaraizua, u sklopu policijske akcije pronađen je Ikechukwu Onoh za kojeg se smatra kako je glavni organizator trgovine ljudima, iskorištavanja maloljetnica i prodaje djece.

“Uhapšeno je i devet tinejdžerki od kojih se neke trenutno nalaze u pritvoru”, kazao je Amaraizu za AA dodajući kako je “fabrika beba” pronađena na privatnom posjedu osumnjičenog koji tvrdi da je ljekar i kako je riječ o porodilištu.

Jedna od tinejdžerki, 17-godišnja Happiness Mbaonu, kazala je kako su mnoge djevojke i žene bile prisiljene na neželjenu trudnoću.

Nakon poroda su, kako je kazala, njihove bebe odnošene.

“Dogovorile smo se sa Onohom da nas hrani i brine o nama pod uslovom da rađamo djecu. Ja sam žrtva silovanja i ne želim da imam dijete”, kazala je Mbaonu.

Iz policije tvrde kako su širom Nigerije sve češće pojave takozanih “fabrika beba” gdje su maloljetnice prisiljene rađati djecu koja se kasnije prodaju.

Dok mnoge žene i djevojke dobrovoljno pristaju na ilegalni “posao”, većina drugih budu otete ili silovane.