kanada

Policija pucala na otmičarev automobil, poginulo jednogodišnje dijete

Untitled-1

“U kamionetu je bio jednogodišnji dječak. Ranjen je tokom incidenta i proglašen je mrtvim na mjestu događaja”, saopćila je agencija

U incidentu u kojem je policija otvorila vatru na kamionet muškarca osumnjičenog za otmicu smrtno je stradalo jednogodišnje dijete.

Još uvijek nije potvrđeno je li dječak stradao od metaka koje je ispalila policija.

“Prerano je da bismo znali iz kojeg je tačno razloga policija pucala na vozilo i što se tačno nakon toga dogodilo”, kazala je glasnogovornica policije Monica Hudon, a prenosi The Guardian.

Otac oteo svoje dijete?

U četvrtak ujutro policijska stanica u općini Kawartha Lakes u Ontariju zaprimila je dojavu o mogućem porodičnom nasilju i sumnji da je otac djeteta izvršio otmicu.

Lokalni stanovnik je za Global News rekao da su mu žena, njen sin i terapeut pokucali na vrata, tražeći sklonište.

“Neki ljudi su došli u kuću i zatražili sklonište. Pričali su nešto o tome da je otac pobjegao s djetetom”, rekao je Tom Deciccio.

Policija je ubrzo locirala očevo vozilo. Nakon što ga je pokušala zaustaviti, došlo je do sudara između policijskog automobila, kamioneta i još jednog vozila. Tokom tog incidenta kamionet je udario i povrijedio policajca koji je stajao u blizini policijskog vozila.

U tom trenutku su, prema navodima agencije SIU koja provodi istragu, trojica policajaca zapucala prema vozilu. Dijete je za vrijeme pucnjave sjedilo na zadnjem sjedalu kamioneta.

Upucan i otac

“U kamionetu je bio jednogodišnji dječak. Ranjen je tokom incidenta i proglašen je mrtvim na mjestu događaja”, saopćila je agencija.

Policijski službenici upucali su i 33-godišnjeg oca djeteta te je on prevezen u bolnicu “u teškom stanju”. Policajac kojeg je udario kamionet oporavlja se u bolnici u Torontu.

Na slučaju radi sedam istražitelja, uključujući dva forenzičara i jednog stručnjaka za saobraćajne nesreće, poručili su iz SIU-a.