Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija s ceste izgurala džip biznismena i spasila mu život (VIDEO)

rusi

Ruska policija lažirala je otmicu Antona Belobragina, predsjednika lanca trgovina SPAR za centralnu Rusiju, kako bi spriječila plaćenog ubicu da ga likvidira.

Ubistvo Belobragina naručio je čelnik jednog od konkurentskih trgovinskih lanaca, navodi ruska policija. Riječ je o Valeriju Bokatujevu, vlasniku lanca supermarketa Lakmin.

Belobragin je nestao 9. februara u Tulskoj oblasti. Njegov oštećeni džip “leksus” nađen je kraj puta u selu Sudakovo, sa rupom od metka na staklu vozačkih vrata. Policija je tada saopštila kako sumnja da je u pitanju otmica, te da je neko drugim automobilom izgurao Belobraginov džip sa puta i ispalio metak upozorenja u vozačka vrata. Međutim, ruska policija danas je saopštila istinu.

– Belobragin je živ i zdrav. Njegovu otmicu smo iscenirali kako bismo mu sačuvali život, pošto smo imali saznanja da se priprema njegovo ubistvo – kazao je Andrej Jarcev, portparol tulske oblasne policije.

Policija je u predgrađu Moskve uhapsila dvojicu ljudi zbog sumnje da su umiješani u organizaciju ubistva Belobragina. Kako navode iz policije, u mestu Stupinuo uhapšeni su posrednik i naručilac ubistva, jedan od čelnika konkurentskog trgovinskog lanca koji posluje u Rusiji.

– Oni su u Kirovskoj oblasti našli mogućeg počinioca ubistva, dali mu podatke koga treba da ubije i novac kao nagradu za ubistvo – saopštila je policija.