Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Policija se oglasila o smrti osumnjičenog u slučaju ubistva male Danke Ilić

danka ilic
Foto: Društvene mreže
Danka Ilić

Osumnjičeni Dalibor Dragijević (40) iz Bora, kome je bilo određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je pomogao Dejanu Dragijeviću (50), osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon zločina, preminuo je 7. aprila u Policijskoj upravi u Boru

MUP Srbije se oglasio povodom pojedinih spekulacija o smrti osumnjičenog u slučaju ubistva male Danke, a u objavljenom saopštenju naveli su kako su prema njemu ponašali policijski službenici.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke. Policijski službenici tokom navedenog postupka, postupaju u potpunosti u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima”, navodi se u saopštenju.

Takođe napominju da ukoliko bude ustanovljeno da je bilo zloupotreba i prekoračenja ovlašćenja prilikom postupanja prema preminulom D. D., Sektor unutrašnje kontrole pokrenuti odgovarajuće zakonske mjere protiv onih koji su prekršili zakon i policijsku etiku, a javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena, prenosi Blic.

Podsjećamo, osumnjičeni Dalibor Dragijević (40) iz Bora, kome je bilo određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je pomogao Dejanu Dragijeviću (50), osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon zločina, preminuo je 7. aprila u Policijskoj upravi u Boru.

Dalibor je prema zvaničnom policijskom saopštenju, umro u pritvoru od posljedica infarkta.

Dalibor Dragijević je uhapšen 6. aprila, zajedno sa ocem Radoslavom, pod sumnjom da je pomogao bratu Dejanu da premjesti tijelo ubijene Danke Ilić.

Dalibor je prije smrti i priznao da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela Danke Ilić. On je policiju vodio na više lokacija, ali ni na jednoj nije nađeno tijelo Danke Ilić.

Iznenadna smrt brata ubice bi mogla da utiče na istragu, pošto je bio jedna od tri ključne osobe koje mogu da pomognu policiji u potrazi za tijelom Danke.