Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija u kući gdje su se sastali teroristi pronašla pribor za drogiranje? (VIDEO)

2E7EEE3100000578-3321715-Flushed_out_Special_forces_climbed_across_a_roof_before_they_fir-a-34_1447753468960

Francuska policija je pronašla još jedan automobil za koji se sumnja da je korišten tokom priprema nedavnog terorističkog napada u Parizu.

Pozivajući se na policijske izvore, francuski mediji javljaju da je riječ o crnom automobilu Renault Clio s belgijskim registarskim tablicama koji je pronađen na Trgu Albert Kahn u Parizu.

Isti izvori su saopćili da je Clio u francusku ušao autocestom A1 koja povezuje Brisel i Pariz.

[yuzo_related]

Ranije je francuska policija u Montrealu pronašla napušteni automobil Seat, koji se također dovodi u vezu sa napadačima. I Seat je crne boje i ima belgijske tablice, a u njemu su pronađena tri automatske puške Kalašnjikov.

Daily Mail je danas objavio i video snimljen u kući u Parizu gdje su, navodno, teroristi imali posljednji dogovor pred pokolj kojeg su kasnije učinili.

Na snimku i fotografijama se vide kutije od pizze, čokolade, ali također i šprice sa cjevčicama, što idincira da su teroristi bili na drogama, ili su bolovali od bolesti koje se liječe intervenozno, navode francuski mediji.

U terorističkom napadu 13. novembra u Parizu ubijeno je 129, a ranjene su 352 osobe. U napadima na šest lokacija poginulo je i sedam napadača. Odgovornost za napad preuzeo je ISIS.

Policija i dalje traga za bjeguncem Salahom Abdeslamom, 26-godišnjim Belgijancem alžirskog porijekla koji se sumnjiči da je učestvovao u napadu.

Njemačka policija saopćila je danas da su tri osobe uhapšene u blizini grada Aachena u vezi s pariškim napadima.

Novinska agencija DPA javila je u utorak da su trojica ljudi uhapšena u mjestu Alsdorf, u neposrednoj sjeveroistočnoj blizini Aachena.

Lokalna policija nije odmah odgovarala na telefonske pozive i nikakva druga informacija nije bila dostupna, prenosi AP.