Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"bila pokrivena i prijetila"

Policija u Parizu otvorila vatru na ženu koju su označili kao “prijetnju”

Foto: Screenshot/Twitter

Nakon što su putnici u vozu obavijestili policiju, agenti su uspjeli “izolirati” ženu na stanici Bibliotheque Francois Mitterrand na južnoj obali glavnog grada koja je evakuirana

Francuska policija u utorak je pucala i teško ranila nenaoružanu ženu koja je prijetila na željezničkoj stanici u Parizu tokom jutarnje špice, rekli su policija i tužitelji za AFP.

Prema riječima svjedoka, žena, koja je bila pokrivena, vikala je “Allahu Akbar” (“Bog je najveći”) i “prijetila”, rekao je policijski izvor, dodajući da je “policija pucala jer se bojala za svoju sigurnost”.

Nakon što su putnici u vozu obavijestili policiju, agenti su uspjeli “izolirati” ženu na stanici Bibliotheque Francois Mitterrand na južnoj obali glavnog grada koja je evakuirana, rekao je izvor, prenosi AFP.

Ona je “odbila slijediti policijske naredbe” i prijetila “da će se raznijeti”, saopćilo je pariško tužilaštvo.

Policajac je tada ispalio jedan hitac, nanijevši joj po život opasne ozljede u trbuh, navodi se.

Policija je pokrenula dvije istrage, rekli su tužitelji. Jedna istraga će ispitati postupke žene, a druga će rasvijetliti je li policija opravdano upotrijebila vatreno oružje.

Francuska je pod “uzbunom za napad” od 13. oktobra, kada je učitelja u sjevernom gradu Arrasu na smrt izbo nožem bivši učenik čečenskog porijekla koji je bio poznat sigurnosnim službama po svojoj povezanosti s radikalnim islamom, prema policiji.