Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

toronto

Policija u više stanova zatekla pet beživotnih tijela, radi se o žrtvama pucnjave

Russian Drone Attack On Kyiv
KYIV, UKRAINE - DECEMBER 14, 2022 - A man examines a car damaged as a result of the fragments of a kamikaze drone falling in the Shevchenkivskyi district of Kyiv, capital of Ukraine. On Wednesday morning, Russian invaders launched 13 Shahed kamikaze drones at Ukraine, all of which were shot down by the Ukrainian Air Defence Forces, according to preliminary reports. Photo by Anatolii Siryk/Ukrinform/ABACAPRESS.COM

Žrtve su se u trenuku napada nalazile u više stanova zgrade u gradiću Vaughanu, tridesetak kilometara sjeverno od Toronta

Najmanje pet osoba je ubijeno a jedna je ranjena u pucnjavi u predgrađu Toronta, na istoku Kanade, saopštila je policija.

Šef regionalne policije Yorka Jim MacSween je na konferenciji za novinare kazao da su policajci oko 19:20 dobili dojavu o pucnjavi u zgradi u Vaughanu, gradu sjeverno od Toronta.

MacSween je potvrdio da su policajci po dolasku na intervenciju zatekli više mrtvih osoba. Jedna osoba koja je stradala u pucnjavi je prebačena u bolnicu te liječnici očekuje da će preživjeti. Jedinica za hitne slučajeve radi na čišćenju zgrade kako bi se evakuirani stanovnici mogli vratiti svojim domovima, piše CNN.

Žrtve su se u trenuku napada nalazile u više stanova zgrade u gradiću Vaughanu, tridesetak kilometara sjeverno od Toronta.

“Ono što pokušavamo učiniti je osigurati da se stanovnici koji žive… u ovoj zgradi mogu vratiti što je prije moguće. To će potrajati”, rekao je MacSween, ističući koliko je zgrada velika.

S obzirom na to da policija još uvijek obavještava porodice žrtava, njihov identitet nije javno objavljen.

Motiv osumnjičenika također nije objavljen jer policija još uvijek istražuje što je dovelo do pucnjave. Policajka Laura Nicolle je naglasila da je incident bio “najstrašniji poziv kojem je svjedočila u cijeloj svojoj karijeri”. Na konferenciji za novinare je izjavila kako policija pretpostavlja da žrtve nisu živjele u istoj zgradi.

Istraga o ubistvima je u toku.